actualitat

Ruta de les cabanes de volta i Espai Macià

Ruta de les cabanes de volta i Espai Macià

Preparats per aprofitar el bon temps i gaudir de la nostra terra? Prepara calçat i roba còmoda, una motxilla amb aigua, alguna cosa per picar i... Som-hi! Aquesta setmana que el bon temps ens acompanya, us proposem passejar per les Garrigues i descobrir el món de les construccions de pedra seca.


Les Garrigues és un territori amb un gran patrimoni d'aquest tipus de construccions i la ruta que us plantegem és un itinerari al voltant de les cabanes de volta. Les cabanes de volta són construccions d'arquitectura modernista i contemporània. Principalment, proporcionaven protecció contra els elements climatològics (pluja, vent, neu...) i també contra els animals. També les feien servir sobretot els pagesos, per guardar menjar i beure quan eren al camp. Antigament la gent hi feia vida durant la recollida d'oliva, de llaurat i de podar.

Hi ha més de mil cabanes amb estils de coberta diferents. De veritat que sorprèn trobar-te aquestes cabanes tot passejant i veure com es camuflen totalment amb el paisatge. Tot i que passes ben a prop, hi ha cops que ni les veus! Així que estigueu ben atents!

La ruta recomanada és un passeig pels termes de les Borges Blanques, Castelldans, l'Albi i Vinaixa on es troben diverses cabanes de volta.


Per aprofitar la sortida, també us recomanem passar-vos per l'Espai Macià a les Borges Blanques. L'Espai Macià és un centre d'interpretació de la figura de Francesc Macià. En aquest espai podem observar part del patrimoni documental, gràfic, audiovisual i sentimental lligat a Francesc Macià a través d'una exposició permanent.

L'espai també proposa tallers, activitats didàctiques i trobades d'aprenentatge sobre Francesc Macià, la història contemporània europea, els drets humans fonamentals i la cultura democràtica. Activitats genials pels més petits i per gaudir tota la família.

Per últim, pots compaginar la visita fent estada a Tàrrega, on et proposem fer una visita a la ciutat i dormir al nostre Hotel Pintor Marsà o a l'Hostal del Carme.Ja tens un nou suggeriment, així doncs... Aquest cap de setmana, EnLleida't!

Totes les noticíes
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-te continguts d'interès. Si marques la casella o contínues navegant considerem que acceptes l'ús de les nostres galetes. Aceptar