actualitat

Ruta de les cabanes de volta i Espai Macià

Ruta de les cabanes de volta i Espai Macià

Preparats per aprofitar el bon temps i gaudir de la nostra terra? Prepara calçat i roba còmoda, una motxilla amb aigua, alguna cosa per picar i... Som-hi! Aquesta setmana que el bon temps ens acompanya, us proposem passejar per les Garrigues i descobrir el món de les construccions de pedra seca.


Les Garrigues √©s un territori amb un gran patrimoni d'aquest tipus de construccions i la ruta que us plantegem √©s un itinerari al voltant de les cabanes de volta. Les cabanes de volta s√≥n construccions d'arquitectura modernista i contempor√†nia. Principalment, proporcionaven protecci√≥ contra els elements climatol√≤gics (pluja, vent, neu...) i tamb√© contra els animals. Tamb√© les feien servir sobretot els pagesos, per guardar menjar i beure quan eren al camp. Antigament la gent hi feia vida durant la recollida d'oliva, de llaurat i de podar.

Hi ha m√©s de mil cabanes amb estils de coberta diferents. De veritat que sorpr√®n trobar-te aquestes cabanes tot passejant i veure com es camuflen totalment amb el paisatge. Tot i que passes ben a prop, hi ha cops que ni les veus! Aix√≠ que estigueu ben atents!

La ruta recomanada és un passeig pels termes de les Borges Blanques, Castelldans, l'Albi i Vinaixa on es troben diverses cabanes de volta.


Per aprofitar la sortida, tamb√© us recomanem passar-vos per l'Espai Maci√† a les Borges Blanques. L'Espai Maci√† √©s un centre d'interpretaci√≥ de la figura de Francesc Maci√†. En aquest espai podem observar part del patrimoni documental, gr√†fic, audiovisual i sentimental lligat a Francesc Maci√† a trav√©s d'una exposici√≥ permanent.

L'espai també proposa tallers, activitats didàctiques i trobades d'aprenentatge sobre Francesc Macià, la història contemporània europea, els drets humans fonamentals i la cultura democràtica. Activitats genials pels més petits i per gaudir tota la família.

Per √ļltim, pots compaginar la visita fent estada a T√†rrega, on et proposem fer una visita a la ciutat i dormir al nostre Hotel Pintor Mars√† o a l'Hostal del Carme.Ja tens un nou suggeriment, així doncs... Aquest cap de setmana, EnLleida't!

Totes les noticíes
Utilitzem cookies pr√≤pies i de tercers per millorar l'experi√®ncia de navegaci√≥ i oferir-te continguts d'inter√®s. Si marques la casella o cont√≠nues navegant considerem que acceptes l'√ļs de les nostres galetes. Aceptar