actualitat

Turisme a l'Urgell

Turisme a l'Urgell

L'Urgell √©s una comarca d'interior situada a la plana de Lleida, molt accessible i ben comunicada, que posa a l'abast del visitant tots els seus valors culturals i paisatg√≠stics en un entorn que conserva la seva genu√Įnitat. Allunyada del brogit dels nuclis tur√≠stics per excel¬∑l√®ncia, l'Urgell aporta uns valors cada cop m√©s preuats per tots aquells que visiten la nostra comarca per trobar-hi la proximitat, la calma, la tranquil¬∑litat, i el fet de gaudir d'uns pobles i uns paisatges aut√®ntics.

Tot i l'aparent uniformitat del paisatge, es poden distingir uns sectors físicament molt diferenciats: la vall del riu Corb, la conca del riu d'Ondara, la ribera del riu Sió i el sector de la plana de l'Urgell. Cadascun d'ells, amb un caràcter propi, aporten uns trets paisatgístics singulars que us convidem a descobrir.

La capitalitat de l'Urgell és exercida per Tàrrega, que juntament amb Agramunt i Bellpuig aglutinen bona part de l'activitat econòmica i cultural. Són nuclis amb una àrea d'influència que s'estén més enllà dels límits comarcals per la seva oferta de comerç, de serveis i pel seu dinamisme.

La història hi ha deixat una forta empremta amb joies arquitectòniques tan importants com el monestir cistercenc de Vallbona de les Monges o l'església romànica de Santa Maria d'Agramunt. Aquests béns culturals s'han vist enfortits amb la creació de nombroses instal·lacions museístiques, la celebració de fires i festes populars o l'artesania, molt arrelada a la comarca.

Com un punt turístic rellevant, tots els municipis de la comarca de l'Urgell, juntament amb els de les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà, formen la Ruta del Cister, amb un èmfasi especial dels monestirs cistercencs de Vallbona de les Monges, Santes Creus i Poblet. Les rutes senyalitzades a peu o amb bicicleta són una bona manera de descobrir tot l'encant de la natura en qualsevol època de l'any.

En definitiva, T√†rrega i l'Urgell en general, ofereixen un gran nombre d'activitats per tots els gustos i per a totes les edats. Si est√†s pensant venir de visita, t'oferim la possibilitat de quedar-te al nostre Hotel Hostal del Carme, a l'Hotel Pintor Mars√† o en algun dels nostres apartaments tur√≠stics si tens pensat quedar-t'hi una temporada m√©s llarga. Et rebrem amb els bra√ßos oberts i t'ajudarem a descobrir tots els petits encants que existeixen en aquestes terres d'Urgell.
Totes les noticíes
Utilitzem cookies pr√≤pies i de tercers per millorar l'experi√®ncia de navegaci√≥ i oferir-te continguts d'inter√®s. Si marques la casella o cont√≠nues navegant considerem que acceptes l'√ļs de les nostres galetes. Aceptar