història

Quatre generacions amb una mateixa passió

A Tàrrega des de 1914

L’Hostal del Carme neix l’any 1961, però la seva història comença molt, molt abans. Tot s’inicia amb la nostra besàvia, l’Antònia, dedicant des de sempre tots els seus esforços a la cuina. Juntament amb la seva filla Maria, la nostra àvia, van fer de minyones a Martorell fins l’arribada de la Primera Guerra Mundial, l’any 1914, que van decidir traslladar-se a Tàrrega. Un cop instal·lades, la besàvia i l’àvia, aquesta última també amb el seu home, van obrir l’Hotel Espanya. Aquest, va ser un famós hotel, molt reconegut i encara recordat per tots els habitants del municipi de Tàrrega.

Uns anys després, la família va decidir provar noves experiències i emprendre un nou negoci familiar on la cuina de tradicional i les receptes familiars destaquin com a valor principal. La idea era apropar el sector turístic a les terres de Ponent, i donar a conèixer les receptes tradicionals més destacades de la família. Va ser així com, l’any 1961, van construir un hotel restaurant a Vilagrassa, l’Hostal del Carme: un hotel rural amb encant, reconegut per una gastronomia de qualitat i amb els plats més tradicionals de la cuina lleidatana i catalana.

La besàvia, l’àvia i un any després l’Anna Maria, la nostra mare i ja tercera generació de la família, formaven part juntes d’aquesta nova aventura gastronòmica. En aquells temps, l’Hostal del Carme era una parada obligada de Lleida a Barcelona, degut a la seva ubicació. Situat a la nacional N-II, carretera que connectava les dues províncies catalanes d’est a oest abans de construir-se l’autovia A-2, tothom feia una petita parada a l’Hostal del Carme. Tot i això, el restaurant sempre ha estat pensat com a espai ideal per fer-hi tot tipus de celebracions, plenes d’encant i petits detalls.

Els temps sempre canvien i com no pot ser menys, nosaltres també. Sempre ens hem adaptat a tot tipus de situacions, sabent tirar l’Hostal del Carme endavant fent-lo destacar com un restaurant de renom. Això si, sense deixar mai de banda els valors principals que ens fan ser qui som. Un hotel rural pensat per un bon descans, una cuina tradicional amb receptes catalanes i productes de proximitat, i un gran espai molt ben cuidat on tenir en compte tots els detalls, que faran especial qualsevol celebració. Això és l’Hostal del Carme, així som nosaltres.

La família segueix creixent i els nostres restaurants també. Va ser així com vam decidir ampliar el ventall de possibilitats gastronòmiques i hoteleres a Tàrrega. Quan la quarta generació de la família, el Pere, el Josep Mª i la Marta, ens vam unir en aquest negoci familiar, vam apostar per obrir el restaurant La Granja i l’Hotel Pintor Marsà l’any 1994 i finalment, els apartaments turístics La Granja l’any 2004. Tots i cadascun d’aquests espais, impregnats dels nostres valors familiars i tradicionals, els quals ens han portat fins a ser on som.

Avui, volem seguir aportant al municipi de Tàrrega la gastronomia de qualitat en un entorn rural i de proximitat. Tot va començar fa 100 anys amb la besàvia Maria, seguint amb l’àvia Anna, la nostra mare, la Maria, i ara la Marta, una de les filles i ja la quarta generació de la família. Estem orgullosos de tenir aquesta llarga trajectòria familiar, on en cada generació ha sorgit la mateixa passió per la cuina i esperem que segueixi així durant moltes més generacions. Et quedes amb nosaltres?

“Ara despreocupa’t de tot i gaudeix… a l’Hostal del Carme sempre és un bon dia!”

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-te continguts d'interès. Si marques la casella o contínues navegant considerem que acceptes l'ús de les nostres galetes. Aceptar